Caracterizarea starii raurilor în intervalul 18.11.2017 ora 07.00 – 19.11.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele Vişeu, Iza, Someşul Mare, în scădere pe râurile din bazinele Tur, Someş (exceptând Someşul Mare) Crasna, Barcău, Crişuri, cursul superior al Prutului şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
Mici creşteri izolate de niveluri şi debite s-au înregistrat şi pe unele râuri şi sectoare de râu din centrul, sudul şi estul ţării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, cursul mijlociu şi inferior al Jiului, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 28.08.2017 ora 07.00 – 29.08.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Argeş, Ialomiţa, Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova, afluenţii Oltlului mijlociu şi râurile din Dobrogea au fost în creștere ușoară datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Pe râurile din bazinul Bârladului debitele au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari în bazinul superior al Ialomiței și în bazinul mijlociu al Bârladului și mai mici pe unele râuri din bazinele Someșului, Crișului Negru, Crișului Repede, Mureșului, Jiului, Oltului, pe cursul superior al Crasnei și al Râului Doamnei, în bazinele Siretului (exceptând Trotușul și Buzăul) și Jijiei.
În interval a fost emisă o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.