Caracterizarea starii raurilor în intervalul 18.10.2018 ora 07.00 – 19.10.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) în bazinul râului Bega, pe cursul mijlociu al Timișului, cursul mijlociu si inferior al Moldovei, cursurile superioare ale Sucevei şi Trotuşului, cursul mijlociu al Siretului şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Lăpuș, Bistra, Moravița, Nera, Bârlad, Jijia, pe unii afluenţi din bazinele superioare ale Crișului Negru (Holod, Teuz), pe unii afluenţi din bazinul mijlociu și inferior al Oltului și din bazinul superior al Argeşului (R. Doamnei, Valsan). 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 30.07.2018 ora 07.00 – 31.07.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele: Jiu, Argeş, Ialomiţa (exceptând cursul său inferior), Olt mijlociu şi pe cursurile Siretului şi Prutului.
Pe râurile din bazinele Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Vedea şi Olt inferior debitele au fost relativ staţionare, iar pe celelalte râuri au fost în general în scădere.
Creşteri izolate de niveluri şi debite, ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval s-au mai înregistrat şi pe unele râuri din zonele de deal şi munte din centrul ţării.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE s-au înregistrat pe unele râuri din zonele de deal şi de munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă căzute în interval.
Debitele se situează la valori mai mari de 100% din mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Moraviţa, Cerna, afluenţii Jiului şi unele râuri din bazinul mijlociu şi inferior al Bârladului, unde se situează sub normalele lunare, cu valori cuprinse intre 30-90% din acestea.
Se situează peste COTA DE ATENŢIE râul Ciric la s.h Iași (170+10)-jud.IS. 
 În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Ozunca -Bătanii Mari (200+16)-jud.CV, Siret -Drăgeşti (300+10)-jud.BC, Topolog - Saraiu (300+63)-jud.CT
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr.53 din 30.07.2018.

Noutăți Noutăți