Caracterizarea starii raurilor în intervalul 19.10.2020 ora 07.00 – 20.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vedea, Argeş, Ialomiţa și cele din Dobrogea unde au fost staționare.
Pe cursul superior şi inferior al Prutului, debitele au fost în creştere prin propagare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Crișuri, Arieş, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Prahova, Siret (exceptând bazinul Trotușului, cursul Moldovei şi cursul superior al Siretului), Prut (exceptând Jijia) și bazinele superioare ale Ialomiței şi Putnei şi mai mici (sub 30%din aceste valori) în bazinul Bârladului şi bazinul inferior al Bistriţei.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 30.09.2020 ora 07.00 – 01.10.2020 ora 07.00

 
Debitele au fost în general în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Cerna, Trotuș, Putna, Bârlad, în bazinul inferior al Crișului Alb, cursul mijlociu al Mureșului, cursul inferior al Arieșului și Târnavelor și cursurile superioare ale Buzăului, Sucevei și Prutului, unde au fost în scădere. Pe râurile din bazinele hidrografice ale Jiului, Vedea, Argeș, Ialomița, bazinul mijlociu și inferior al Oltului și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă s-au mai înregistrat și pe unele râuri din bazinul superior al Buzăului, în bazinul Jijiei, pe unii afluenți ai Siretului inferior şi pe unii afluenţi mici ai Prutului aval de S.H. Drânceni.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-100% din mediile lunare multianuale, mai mari  pe râurile din bazinele hidrografice ale râurilor: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Timiș, Bîrzava, Prahova,  bazinul superior al Barcăului, Oltului, Carașului, bazinul superior și mijlociu al Mureșului, pe cursurile principale ale Siretului și Sucevei, pe cursurile superioare ale Buzăului, Bistriţei, cursurile superioare şi mijlocii ale Trotușului, Prutului și pe cursul mijlociu al Moldovei.
S-au produs scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale pe râurile mici şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte din vestul, nordul și centrul țării.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 57 din 30.09.2020.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri