Avertizări Avertizări

Înapoi

Cod Portocaliu prelungit pentru județul Satu Mare

Conform situaţiei hidrometeorologice actuale și prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, se actualizează avertizarea hidrologică din 10.02.2021.

Specialiștii I.N.H.G.A. prelungesc Codul Portocaliu pentru râul Tur, sectorul localizat în aval de acumularea Cӑlineşti (sectorul ȋndiguit), în judeţul Satu Mare şi râul Crasna, sectorul localizat în aval de stația hidrometrică Craidorolţ (sector ȋndiguit). Acesta este valabil până vineri, la miezul nopții.

De asemenea, se prelungește atenționarea de Cod Galben până mâine, 12.02.2021 ora 24:00, pentru râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Crişul Alb, Arieş şi râul Mureş (sectorul localizat în aval de confluenţa cu Arieş şi în amonte de stația hidrometrică Alba Iulia).

Același cod se aplică și în intervalul 11.02.2021 ora 12:00 – 12.02.2021 ora 12:00, pentru unele râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcӑu, Crişul Repede, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu şi râurile mici din judeţul Constanţa.

Sunt vizate fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Deoarece există riscul cresterii rapide a nivelului apei, se recomandă vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.