Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.04.2020 ora 07.00 – 04.04.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu al Prutului unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile creşteri ușoare de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte din nordul Olteniei şi Munteniei, ca urmare a cedării diurne a apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi) existente, izolat, pe râurile din bazinul superior al Bistriței (afluent al Siretului) vor fi în eliminare. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

 


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 01.02.2020 ora 07.00 – 02.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele superioare ale Vișeului, Izei, Turului, Someșului, Lăpușului, Crasnei, Barcăului, Someșului Mic, Mureșului, Arieșului, Begăi, Timișului, Bârzavei, Moraviței, Carașului, Nerei, Buzăului, Bistriței, Moldovei, bazinele superioare și mijlocii ale Crișurilor și bazinul inferior al Mureșului și relativ staționare pe celelalte râuri.
Creșteri izolate de niveluri și debite ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra și pe unele râuri mici din zonele de munte.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice, cu excepția  râurilor din zonele de deal și câmpie din Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și din Dobrogea, vor fi în diminuare și restrângere.   
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi