Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.07.2022 ora 07.00 – 05.07.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă și propagării, pe râurile din bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor: Mureş, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, bazinele superioare ale Ialomiței, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului şi doar prin propagare pe cursurile superioare ale Siretului şi Prutului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Barcău, Crişuri, Timiş, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş şi în bazinul mijlociu şi inferior al Mureşului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în centrul și sudul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 35 din 04.07.2022, începând cu ora 12:00.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 01.05.2022 ora 07.00 – 02.05.2022 ora 07.00


Debitele vor fi în scădere, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Oltului şi cursurile inferioare ale Argeşului, Dâmboviței şi Sabarului, unde vor fi în creştere prin propagare.
Pe cursul mijlociu şi inferior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creşteri de niveluri și debite, pe unele râuri mici din zonele de deal și de munte, ca urmare a precipitațiilor, slabe cantitativ, prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.