Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.11.2019 ora 07.00 – 22.11.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor în curs, a celor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, bazinele superioare și mijlocii ale Timișului, Bistriței, Sucevei, Moldovei, bazinele superioare ale Mureșului și Târnavelor, bazinul inferior al Oltului și numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Crișurilor și Mureșului și relativ staționare pe celelalte râuri.
Creşteri de niveluri şi debite se mai pot înregistra și pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Jijia, Bârlad și bazinul superior și mijlociu al Oltului, ca urmare a precipitaţiilor slabe prevăzute.
Se menţine în vigoare Atenţionarea Hidrologică nr. 56 din 20.11.2019.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 01.08.2018 ora 07.00 – 02.08.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor în curs, celor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele: Tur, Someşul Mic, Crasna, Crişul Repede, Buzău,  cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului şi Siretului, bazinul mijlociu al Mureşului, cursul mijlociu al Prutului şi pe râurile din Dobrogea, unde vor fi în scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Barcău, Moraviţa, Nera, Cerna şi cursul inferior al Timişului, debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din zonele de deal şi de munte.
Intră in vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 54 din 01.08.2018, începând cu ora 12:00.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi