Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 17.01.2018 ora 07.00 – 18.01.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu şi pe râurile din bazinele inferioare ale Mureşului şi Oltului. Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staţionare, exceptând cursul superior al Prutului unde vor fi în scădere.
Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri semnificative de niveluri şi debite, cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE şi posibile efecte de inundaţii locale, pe unele râuri mici din bazinul inferior al Mureşului şi din bazinele superioare ale Begăi, Timişului şi Bârzavei, ca urmare a precipitaţiilor lichide, mai însemnate cantitativ căzute, prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) vor fi în uşoară diminuare şi restângere pe râurile din jumătatea vestică şi se vor menţine  fără modificări importante pe cele din jumătatea estică.
 

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 02.01.2018 ora 07.00 – 03.01.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Bega, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare și mijlocii ale râurilor Someș, Crișuri, Mureș, Arieș, Timiș, Olt, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Bârzavei, Jiului, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Bistriței, Moldovei, Sucevei, în scădere pe cursurile inferioare ale Someșului, Timișului și Bârzavei și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile creșteri mai importante de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de munte din vestul și nord-vestul ţării datorită precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Se va situa peste COTA DE ATENȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (270+12)-jud.SM.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) prezente pe unele râuri din zonele de munte din nordul și centrul țării vor fi în restrângere, diminuare și eliminare.
 

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi