Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.03.2018 ora 07.00 – 22.03.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursul inferior al Mureşului şi cursul superior şi mijlociu al Prutului unde vor fi în creştere prin propagare.
Se vor situa peste: 
-  COTA DE PERICOL
râul Crasna – Domăneşti (550+4)-jud.SM (sector îndiguit);
- COTA DE INUNDAŢIE râul Crasna la stația hidrometrică Berveni (590+30)-SM (sector îndiguit);
- COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Tur – Micula (270+20)-jud.SM Barcău - Sălard (510+25)-jud.BH, Olt – Hoghiz (300+30) - jud.BV, Urlui – Furculești (150+10)- jud.TR.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) prezente pe unele râuri din estul și centrul țării se vor menţine fără modificări importante, dar pot apărea şi se vor intensifica curgerile de năboi pe unele râuri şi sectoare de râu, în special pe cele din sudul ţării.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 02.01.2018 ora 07.00 – 03.01.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Bega, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare și mijlocii ale râurilor Someș, Crișuri, Mureș, Arieș, Timiș, Olt, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Bârzavei, Jiului, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Bistriței, Moldovei, Sucevei, în scădere pe cursurile inferioare ale Someșului, Timișului și Bârzavei și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile creșteri mai importante de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de munte din vestul și nord-vestul ţării datorită precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Se va situa peste COTA DE ATENȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (270+12)-jud.SM.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) prezente pe unele râuri din zonele de munte din nordul și centrul țării vor fi în restrângere, diminuare și eliminare.
 

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi