Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.06.2018 ora 07.00 – 23.06.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creştere datoritǎ precipitaţiilor, în curs, celor prognozate şi propagǎrii, exceptând cursul Siretului şi bazinul Prutului (cu excepţia afluenţilor aferenţi cursului inferior), unde vor fi relativ staţionare. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri nordul, centrul, estul şi sud-vestul ţǎrii, precum şi din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial, prognozate.
Intrǎ în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ  nr. 37 din 22.06.2018.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 02.01.2018 ora 07.00 – 03.01.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Bega, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare și mijlocii ale râurilor Someș, Crișuri, Mureș, Arieș, Timiș, Olt, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Bârzavei, Jiului, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Bistriței, Moldovei, Sucevei, în scădere pe cursurile inferioare ale Someșului, Timișului și Bârzavei și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile creșteri mai importante de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de munte din vestul și nord-vestul ţării datorită precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Se va situa peste COTA DE ATENȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (270+12)-jud.SM.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) prezente pe unele râuri din zonele de munte din nordul și centrul țării vor fi în restrângere, diminuare și eliminare.
 

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi