Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.02.2020 ora 07.00 – 21.02.2020 ora 07.00

 
 
Debitele vor fi în creştere datorită precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Trotuş, Putna, Buzău, cursurile superioare ale Siretului, Bistriţei, Prutului şi cursul inferior al Timişului.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi relativ staţionare.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri şi izolat năboi şi pod de gheață) existente, vor fi în uşoară diminuare și restrângere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 02.02.2020 ora 07.00 – 03.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Bistrița (afluent al Siretului), Moldova și Suceava și în general staționare pe celelalte râuri.
Creșteri mai importante de debite și niveluri, cu situarea acestora în jurul COTELOR DE ATENȚIE, se pot produce, în partea a doua a intervalului de prognoză,  pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuș, Crișul Negru, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului Mic, Crișului Alb și Arieșului, datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide însemnate cantitativ, prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață) existente în Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele de deal și munte din Oltenia și Muntenia vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi