Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 12.12.2017 ora 07.00 – 13.12.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor slabe prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Trotuș, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului, Mureșului, bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei, în scădere pe râurile din bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Argeșului, Ialomiței, bazinele inferioare ale Oltului, Prahovei, cursurile inferioare ale Someșului, Mureșului, cursul superior al Prutului și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite datorită cedării apei din stratul de zăpadă și pe unele râuri mici din zonele montane din centrul și estul țării.
Se vor situa peste:
- COTELE DE ATENȚIE râul Tur la staţiile hidrometrice: Călinești Oaș (350+30)-jud. SM și Turulung (360+25)-jud. SM (sector îndiguit)
- COTA DE INUNDAŢIE râul Tur la staţia hidrometrică Micula (310+27)-jud. SM.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) prezente în bazinele superioare ale Oltului, Bistriţei, Moldovei și Buzăului vor fi în restrângere, diminuare și eliminare.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 02.04.2017 ora 07.00 – 03.04.2017 ora 07.00


Debitele vor fi în scădere uşoară, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, cele din Dobrogea și din bazinul inferior al Oltului, unde vor fi relativ staționare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.