Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.01.2021 ora 07.00 – 28.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Jiului, Oltețului, Vedei, Ialomiței, Buzăului și Bârladului unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinul inferior al Oltului și bazinele mijlocii și inferioare ale Vedei, Argeșului și Ialomiței, debitele vor fi în general staționare.
Se vor situa peste:
- COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+15)-jud. SM (sector îndiguit)
- COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stațiile hidrometrice Domanești (400+35)-jud. SM și Berveni (490+5)-jud. SM (sector îndiguit).
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din Moldova și estul Transilvaniei vor fi în extindere și intensificare, iar cele existente pe râurile din Maramureș și nordul Transilvaniei se vor menține fără modificări importante.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.01.2021 ora 07.00 – 04.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare și mijlocii ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Arieșului, bazinule superioare ale Timişului şi Jiului, pe afluenții Someșului Mic și numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Someșului și Mureșului.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, Bârlad, bazinul mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței, pe afluenții Prutului și cele din Dobrogea, debitele vor fi staționare, iar pe celelalte vor fi în general în scădere.
Datorită precipitațiilor lichide, slabe cantitativ, prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă se mai pot produce creșteri ușoare, izolate, de debite pe unele râuri mici din bazinele Buzău, Trotuș și Bistrița.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri) existente în bazinele superioare ale Bistriței şi Moldovei se vor menține fără modificări importante.
Pe râul Tur, ca urmare a deversărilor controlate pe sectorul îndiguit, nivelurile se vor situa peste:
COTA DE INUNDAȚIE la stația hidrometrică Micula (310+25) - jud. SM ;
COTA DE ATENȚIE la stația hidrometrică Turulung (360+5) - jud. SM.


Noutăți Noutăți