Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.08.2019 ora 07.00 – 23.08.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Someșului și cursul superior al Oltului, unde vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din vestul țării și din zonele de deal și munte, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.02.2019 ora 07.00 – 04.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca efect combinat al cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna și numai prin propagare pe cursul inferior al Mureșului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, debitele vor fi în scădere, iar pe celelalte râuri vor fi în general staționare.
Sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri și debite cu atingerea și depășirea ușoară a COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri din bazinele hidrografice Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Negru, Crișul Alb, Bega, Bistra și Caraș, pe fondul debitelor ridicate, a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.