Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 31.05.2020 ora 07.00 – 01.06.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor în curs, celor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crișuri, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului, Mureșului, Timișului și Oltului, bazinele superioare ale Begăi și Bistriței, cursul mijlociu și inferior al Prutului și cursul inferior al Siretului, în scădere pe râurile din bazinul hidrografic Siret (cu excepția bazinului superior al Bistriței și cursului inferior al Siretului), cursul superior al Prutului și afluenții acestuia, cursurile inferioare ale Someșului, Begăi, Timișului, Bârzavei și Jiului și relativ staționare pe celelalte râuri. 
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din din nordul, centrul țării și zonele de munte, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă şi cu caracter torențial.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.02.2019 ora 07.00 – 04.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca efect combinat al cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna și numai prin propagare pe cursul inferior al Mureșului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, debitele vor fi în scădere, iar pe celelalte râuri vor fi în general staționare.
Sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri și debite cu atingerea și depășirea ușoară a COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri din bazinele hidrografice Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Negru, Crișul Alb, Bega, Bistra și Caraș, pe fondul debitelor ridicate, a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi