Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.03.2019 ora 07.00 – 27.03.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele superioare ale Mureșului, Târnavelor, bazinele superioare și mijlocii ale Bistriței, Putnei și Buzăului, cursul mijlociu și inferior al Someșului, cursurile inferioare ale Izei, Turului, Lăpușului, unde vor fi în creştere datorită efectului combinat al cedării apei din stratul de zăpadă, precipitaţiilor slabe cantitativ prognozate și propagării și râurile din bazinul hidrografic al Vișeului, bazinele superioare ale Izei, Turului, Someșului, cursul mijlociu și inferior al Mureșului, cursurile inferioare ale Jiului și Ialomiței, unde vor fi în scădere. 
Sunt posibile mici creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici zonele de munte din centrul și estul țării datorită precipitațiilor lichide prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.02.2019 ora 07.00 – 04.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca efect combinat al cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna și numai prin propagare pe cursul inferior al Mureșului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, debitele vor fi în scădere, iar pe celelalte râuri vor fi în general staționare.
Sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri și debite cu atingerea și depășirea ușoară a COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri din bazinele hidrografice Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Negru, Crișul Alb, Bega, Bistra și Caraș, pe fondul debitelor ridicate, a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi