Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.06.2019 ora 07.00 – 17.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare și cursul inferior al Prutului unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana şi Banat, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de averse torențiale, mai însemnate cantitativ prognozate. 
Se vor  situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+15)-jud. VS, Prut – Şiviţa  (435+35)-jud.GL
- COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţiia hidrometrică Oancea (440+109)-jud. GL.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.02.2019 ora 07.00 – 04.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca efect combinat al cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna și numai prin propagare pe cursul inferior al Mureșului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, debitele vor fi în scădere, iar pe celelalte râuri vor fi în general staționare.
Sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri și debite cu atingerea și depășirea ușoară a COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri din bazinele hidrografice Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Negru, Crișul Alb, Bega, Bistra și Caraș, pe fondul debitelor ridicate, a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Anunturi Anunturi