Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.04.2020 ora 07.00 – 04.04.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu al Prutului unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile creşteri ușoare de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte din nordul Olteniei şi Munteniei, ca urmare a cedării diurne a apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi) existente, izolat, pe râurile din bazinul superior al Bistriței (afluent al Siretului) vor fi în eliminare. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

 


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.02.2020 ora 07.00 – 04.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Suceva, Moldova, Bistrița (afluent al Siretului), Trotuş, Rm. Sarat, Putna, Buzău, bazinul superior şi mijlociu al Oltului și în general staționare pe clelalte râuri.
Creșteri importante de debite și niveluri, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, se vor produce pe unele râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someşul Mare, Crișul Negru, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului Mic, Crişului Repede, Crișului Alb și Arieșului, datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide însemnate cantitativ, prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață) existente în Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele de deal și munte din Oltenia și Muntenia vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr.1 din 03.02.2020.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi