Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.09.2017 ora 07.00 – 24.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş şi Ialomiţa, unde vor fi în uşoară scădere.
Pe râurile din bazinele Jijiei, Bârladului şi pe cele din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Se menţine în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.09.2017 ora 07.00 – 04.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, cursurile superioare ale Mureşului, Târnavelor, Sucevei, Moldovei, Bistriţei, Trotuşului, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului şi doar prin propagare pe cursurile inferioare ale Vişeului, Izei, Turului, Crasnei, Barcăului, Crişului Repede şi Begăi.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi de munte din nordul şi centrul țării, ca urmare a precipitaţiilor mai însemnate cantitativ, sub formă de aversă, prognozate.


Noutăți Noutăți