Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 18.04.2019 ora 07.00 – 19.04.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Siret (exceptând Putna, Buzău şi Bârlad), Prut (exceptând cursul mijlociu), unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Vedea, în bazinele inferioare ale Argeşului, Ialomiţei şi pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare. 
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte din nordul şi centrul țării, datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.09.2018 ora 07.00 – 04.09.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Suceava, cursul Siretului, cursul inferior al Moldovei și cursul mijlociu și inferior al Prutului, unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri mici din jumătatea de vest a țării și din zonele de munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai importante cantitativ, prognozate.


Anunturi Anunturi