Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.04.2020 ora 07.00 – 04.04.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu al Prutului unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile creşteri ușoare de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte din nordul Olteniei şi Munteniei, ca urmare a cedării diurne a apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi) existente, izolat, pe râurile din bazinul superior al Bistriței (afluent al Siretului) vor fi în eliminare. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

 


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.02.2020 ora 07.00 – 06.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Buzău, bazinele superioare ale Someșului, Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Mureșului, Timișului, Bârzavei, Moraviței, Carașului, Nerei, Jiului, Oltului, Argeșului, Trotușului, Sucevei, Moldovei, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului Mic, Arieșului, Bistriței, unde vor fi în scădere și râurile din bazinele hidrografice Vedea, Ialomița, cele din Dobrogea, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului, bazinul inferior al Oltului și cursul mijlociu și inferior al Prutului, unde vor fi relativ staționare.
Creșteri importante de debite și niveluri, cu depăşiri ale COTELOR DE ATENȚIE, se vor mai înregistra pe cursurile inferioare ale râurilor Tur, Lăpuș și Crișul Negru ca urmare a propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață) vor fi în ușoară intensificare pe unele râuri mici din nordul țării. Se va intensifica curgerea de năboi pe râurile din nordul, centrul, estul țării și zonele de munte.
Se vor situa peste:
- COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+5)-jud.SM (sector îndiguit);
- COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Tur – Călinești Oaș (350+65)-jud.SM și Turulung (360+50)-jud.SM, Lăpuş – Lăpuşel (350+10)-jud.MM şi Crişul Negru – Tinca (350+60)-jud.BH.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr.4 din 05.02.2020.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi