Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.07.2017 ora 07.00 – 28.07.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagǎrii pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Argeș, Vedea, Ialomița, Siret, Prut, bazinul superior al Jiului și pe râurile din Dobrogea. Pe celelalte râuri debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul superior al Mureșului, unde vor fi staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri și debite pe unele râurile mici din zona de munte din estul și sudul țării, pe unele râuri din Dobrogea și din bazinele inferioare ale Siretului și Prutului datorită precipitațiilor sub formă de aversă și cu caracter torențial, prognozate.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.05.2017 ora 07.00 – 05.05.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Someșul Mic, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Mureșului, Argeșului, Ialomiței, bazinul superior și mijlociu al Oltului, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării și cursurile mijlocii și inferioare ale Sucevei și Bârladului, unde vor fi în creștere prin propagare. Pe râurile din bazinele hidrografice: Someș, Bistrița, bazinele mijlocii și inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Mureșului și cursul superior al Prutului debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite datorită precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, pe unele râuri din zonele de deal și de munte din sud-vestul țării.


Noutăți Noutăți