Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.07.2022 ora 07.00 – 05.07.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă și propagării, pe râurile din bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor: Mureş, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, bazinele superioare ale Ialomiței, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului şi doar prin propagare pe cursurile superioare ale Siretului şi Prutului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Barcău, Crişuri, Timiş, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş şi în bazinul mijlociu şi inferior al Mureşului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în centrul și sudul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 35 din 04.07.2022, începând cu ora 12:00.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.05.2022 ora 07.00 – 05.05.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Bârlad, Jijia și  râurile din Dobrogea, unde vor fi staționare.
Ca urmare a precipitaţiilor prognozate, sub formă de averse, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană şi propagării, sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide, precum şi creşteri însemnate de niveluri şi debite pe râurile din zonele de deal și munte, fenomenele având o intensitate mai mare pe râurile din Transilvania, Crișana și nordul Olteniei și Munteniei.