Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.06.2020 ora 07.00 – 06.06.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișului Alb, Arieș, cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului, Siretului și Prutului, relativ staționare pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Buzău, pe râurile din Dobrogea, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței, bazinul inferior al Oltului, și în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din zona montană, în special pe cele din nordul, centrul și nord – vestul țării, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă şi cu caracter torențial.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.08.2019 ora 07.00 – 05.08.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului, Crasnei, Barcăului, Crişurilor, Mureşului, Târnavelor, Begăi, Timişului, Jiului, Oltului, Argeşului, Ialomiţei, Sucevei, Moldovei, Bistriţei, Trotuşului, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului, Bârladului şi cursurile inferioare ale Vişeului, Izei, Turului, Bârzavei, Moraviţei, Caraşului, Nerei şi Cernei.
Pe râurile din bazinul Vedei, pe cele din bazinul Prutului şi pe cursul superior al Bârladului, debitele vor fi relativ staţionare şi în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai importante de niveluri și debite, cu depășirea COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, din nordul, centrul şi estul țării ca urmare a precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi