Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.09.2017 ora 07.00 – 24.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş şi Ialomiţa, unde vor fi în uşoară scădere.
Pe râurile din bazinele Jijiei, Bârladului şi pe cele din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Se menţine în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.09.2017 ora 07.00 – 05.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor în curs, a celor prevăzute şi propagării, exceptând râurile din bazinele superioare ale Mureșului, Târnavelor, Timișului, Bârzavei, Carașului, Nerei, Cernei, Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotușului, Bistriței, Moldovei, Sucevei, unde vor fi în scădere și râurile din bazinele hidrografice Vedea, Bârlad, cele din Dobrogea, cursul mijlociu și inferior al Prutului și afluenții acestuia, unde debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite pe unele râuri din Maramureș și zonele de munte din vestul și centrul țării, ca urmare a precipitaţiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă.


Noutăți Noutăți