Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 08.08.2020 ora 07.00 – 09.08.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exeptând râurile din bazinele hidrografice, Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, bazinul superior și mijlociu al Jiului și cursul superior al Prutului unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu precădere pe râurile din sud – vestul țării,  datorită precipitațiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, însemnate cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.09.2019 ora 07.00 – 05.09.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate, pe râurile din bazinele superioare ale Argeșului, Ialomiței și pe afluenții Oltului din zona montană și doar prin propagare pe cursurile inferioare ale Someșului, Trotușului, Bistriței, Moldovei și Sucevei și pe cursul superior al Prutului. Pe celelalte râuri, debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creşteri mai însemnate de niveluri şi debite pe unele râuri din centrul și sudul țării și din zona montană, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, mai importante cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 

Noutăți Noutăți