Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.02.2019 ora 07.00 – 23.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi relativ staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Crasna, Barcău, Bega, Moravița, Bârzava, bazinele mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișurilor, Timișului, bazinul inferior al Mureșului și cursul mijlociu și inferior al Siretului, unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării și cursul mijlociu al Prutului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debitele și pe unele râuri din centrul, sudul și estul țării ca urmare a precipitaţilor lichide prevăzute şi cedării apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață existente se vor menține fără modificări importante în bazinul superior al Lotrului  și vor fi în intensificare și extindere pe râurile din nordul și nord-estul țării.
Se va intensifica curgerea de năboi, în special pe râurile din Transilvania, nordul Moldovei și zonele de munte.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.10.2018 ora 07.00 – 05.10.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursurile mijlocii ale Someșului și Mureșului și cursul inferior al Crișului Alb, unde vor fi în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Arieș, bazinele superioare ale Someșului și Bistriței, bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Alb și Mureșului, cursurile inferioare ale Someșului și Mureșului, cursul mijlociu al Prutului, unde vor fi în scădere. 
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite și pe unele râuri mici din Maramureș, Transilvania, Moldova și zona de munte, ca urmare a precipitațiilor slabe prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi