Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.06.2019 ora 07.00 – 17.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare și cursul inferior al Prutului unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana şi Banat, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de averse torențiale, mai însemnate cantitativ prognozate. 
Se vor  situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+15)-jud. VS, Prut – Şiviţa  (435+35)-jud.GL
- COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţiia hidrometrică Oancea (440+109)-jud. GL.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.02.2019 ora 07.00 – 06.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca efect combinat al cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Vedea, bazinele superioare şi mijlocii ale Crişului Negru, Crişului Alb, Argeşului şi Ialomiţei, unde vor fi în uşoară scădere.
Pe cursul superior al Mureşului, pe Târnave şi pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare. 
Se vor situa peste:
- COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+50)-jud. SM- datorită deversărilor controlate din acumularea Călineşti. 
- COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Tur – Călineşti  Oaş (350+23)-jud.SM şi Turulung (360+50)-jud.SM (sector îndiguit)- datorită deversărilor controlate din acumularea Călineşti,  Crișul Alb – Chişineu Criş (600+50)-jud. AR, Crişul Negru – Zerind (600) -jud. AR şi Miletin – Şipote (150+15)-jud.IS.
De asemenea, mai sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri și debite cu atingerea și depășirea ușoară a COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri mici din vestul şi sudul ţării, pe fondul debitelor ridicate, a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață vor fi în diminuare, restrângere și eliminare şi pot determina în evoluţia lor, variaţii artificiale de niveluri şi debite pe unele sectoare de râu.

Anunturi Anunturi