Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 24.06.2017 ora 07.00 – 25.06.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor Someș, Mureș, Siret, Bistrița, Moldova, Bârlad, Prut, cursurile mijlocii ale Timișului, Oltului, Ialomiței și cursurile inferioare ale Turului, Târnavelor și Sucevei, unde vor fi în creștere prin propagare. 
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe prevăzute sub formă de aversă pe unele râuri mici din Maramureș, Moldova și zona de munte.
Se menţine în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ Nr. 28 din 22.06.2017 până la ora 12:00.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.04.2017 ora 07.00 – 06.04.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crișul Repede, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, afluenții Dunării din județele Caraș Severin, Mehedinți și Dolj, bazinele superioare ale râurilor Vișeu, Iza, Someș, Lăpuș, Someșul Mic, Crișul Negru, Crișul Alb, Arieș, Bega, Jiu și afluenții săi de dreapta, bazinul inferior al Someșului, in scădere ușoară pe râurile din bazinul hidrografic Prut și relativ staționare pe celelalte râuri.
Mici creșteri de niveluri și debite se mai pot înregistra și pe unele râuri din bazinul inferior al Oltului si zonele de munte datorită precipitațiilor slabe prevăzute.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creșteri mai însemnate de niveluri şi debite ca efect combinat al precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană și propagării pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din sud-vestul ţării.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.    


Noutăți Noutăți