Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.03.2019 ora 07.00 – 27.03.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele superioare ale Mureșului, Târnavelor, bazinele superioare și mijlocii ale Bistriței, Putnei și Buzăului, cursul mijlociu și inferior al Someșului, cursurile inferioare ale Izei, Turului, Lăpușului, unde vor fi în creştere datorită efectului combinat al cedării apei din stratul de zăpadă, precipitaţiilor slabe cantitativ prognozate și propagării și râurile din bazinul hidrografic al Vișeului, bazinele superioare ale Izei, Turului, Someșului, cursul mijlociu și inferior al Mureșului, cursurile inferioare ale Jiului și Ialomiței, unde vor fi în scădere. 
Sunt posibile mici creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici zonele de munte din centrul și estul țării datorită precipitațiilor lichide prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.02.2019 ora 07.00 – 07.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând Bârladul, cursul Siretului, cursurile inferioare ale Crișului Alb și Mureșului, cursul mijlociu și inferior al Jiului și cursul superior al Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe raurile din bazinul Ialomiței, cursurile superioare ale Mureșului și Argeșului, cursul superior și mijlociu al Oltului și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Se vor situa peste:
COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+20)-jud.SM datorită deversărilor controlate din acumularea Călineşti. 
COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Tur – Călineşti  Oaş (350+20)-jud.SM şi Turulung (360+20)-jud.SM (sector îndiguit) datorită deversărilor controlate din acumularea Călineşti și  Crișul Alb – Chişineu Criş (600+30)-jud.AR prin propagare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din sudul ţării și din zona de munte datorită cedării apei din stratul de zăpadă și precipitațiilor slabe cantitativ, prognozate.
Formațiunile de gheață existente se vor menține fără modificări semnificative.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi