Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.06.2019 ora 07.00 – 17.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare și cursul inferior al Prutului unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana şi Banat, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de averse torențiale, mai însemnate cantitativ prognozate. 
Se vor  situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+15)-jud. VS, Prut – Şiviţa  (435+35)-jud.GL
- COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţiia hidrometrică Oancea (440+109)-jud. GL.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.02.2019 ora 07.00 – 07.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând Bârladul, cursul Siretului, cursurile inferioare ale Crișului Alb și Mureșului, cursul mijlociu și inferior al Jiului și cursul superior al Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe raurile din bazinul Ialomiței, cursurile superioare ale Mureșului și Argeșului, cursul superior și mijlociu al Oltului și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Se vor situa peste:
COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+20)-jud.SM datorită deversărilor controlate din acumularea Călineşti. 
COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Tur – Călineşti  Oaş (350+20)-jud.SM şi Turulung (360+20)-jud.SM (sector îndiguit) datorită deversărilor controlate din acumularea Călineşti și  Crișul Alb – Chişineu Criş (600+30)-jud.AR prin propagare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din sudul ţării și din zona de munte datorită cedării apei din stratul de zăpadă și precipitațiilor slabe cantitativ, prognozate.
Formațiunile de gheață existente se vor menține fără modificări semnificative.

Anunturi Anunturi