Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.02.2020 ora 07.00 – 20.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Trotuş, Buzău, bazinele superioare ale Jiului, Vedeal Argeşului, Ialomiţei, bazinul inferior al Oltului, cursurile superioare ale Siretului şi Bistriţei unde vor fi în creştere uşoară datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpada, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării. 
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri şi izolat năboi şi pod de gheață) existente vor fi în uşoară diminuare și restrângere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.02.2020 ora 07.00 – 07.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele Jiu, Vedea, bazinele inferioare ale Oltului, Argeșului, Ialomiței și cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Pe cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului şi Buzăului și cursurile inferioare ale Someșului, Crasnei, Crișului Negru și Târnavelor, debitele vor fi în creștere datorită propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață) vor fi în intensificare și extindere pe râurile din centrul, nordul și estul țării, iar pe unele râuri din estul țării se va intensifica curgerea de năboi.
Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în bazinele hidrografice Tur și Crișul Negru, cursurile inferioare ale acestor râuri se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi