Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.04.2020 ora 07.00 – 07.04.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna, Rm. Sărat și Buzău unde vor fi în ușoară scădere.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele montane datorită cedării apei din stratul de zăpadă.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.02.2020 ora 07.00 – 07.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele Jiu, Vedea, bazinele inferioare ale Oltului, Argeșului, Ialomiței și cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Pe cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului şi Buzăului și cursurile inferioare ale Someșului, Crasnei, Crișului Negru și Târnavelor, debitele vor fi în creștere datorită propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață) vor fi în intensificare și extindere pe râurile din centrul, nordul și estul țării, iar pe unele râuri din estul țării se va intensifica curgerea de năboi.
Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în bazinele hidrografice Tur și Crișul Negru, cursurile inferioare ale acestor râuri se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi