Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.06.2017 ora 07.00 – 29.06.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Suceava, Moldova, Bârlad, cele din Dobrogea, cursul mijlociu și inferior al Prutului și afluenții săi, unde vor fi relativ staționare și cursurile inferioare ale Someșului și Mureșului, unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din vestul, nord-vestul țării și zonele montane și submontane datorită precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.04.2017 ora 07.00 – 07.04.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș, Someșul Mic, Arieș, Târnave, bazinele superioare și mijlocii ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Oltului și bazinele superioare ale Mureșului, Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului, Cernei, Nerei, Jiului, Argeșului, Ialomiței, afluenților de dreapta ai Siretului, Jijiei și pe Prutul superior , iar pe celelate râuri vor fi în general staționare.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creșteri mai însemnate de niveluri şi debite ca efect combinat al precipitaţiilor, mai importante prognozate, sub formă de aversă, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană și propagării pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din vestul, centrul și nordul țării.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.    


Noutăți Noutăți