Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.08.2017 ora 07.00 – 24.08.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Bistrița, Buzău, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului și Oltului, bazinul inferior al Mureșului, bazinele superioare ale Jiului, Argeșului și Ialomiței, unde vor fi în ușoară scădere. Pe cursurile inferioare ale Someșului și Sucevei debitele vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de munte și din nordul, estul şi centrul ţării, datorită precipitaţiilor, slabe cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.04.2017 ora 07.00 – 07.04.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș, Someșul Mic, Arieș, Târnave, bazinele superioare și mijlocii ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Oltului și bazinele superioare ale Mureșului, Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului, Cernei, Nerei, Jiului, Argeșului, Ialomiței, afluenților de dreapta ai Siretului, Jijiei și pe Prutul superior , iar pe celelate râuri vor fi în general staționare.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creșteri mai însemnate de niveluri şi debite ca efect combinat al precipitaţiilor, mai importante prognozate, sub formă de aversă, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană și propagării pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din vestul, centrul și nordul țării.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.