Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.02.2020 ora 07.00 – 22.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Putna, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Someșului Mic, Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului, Nerei, bazinul superior și mijlociu al Someșului, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și cursul superior al Prutului, unde vor fi în scădere.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri şi izolat năboi) existente vor fi în uşoară diminuare și restrângere, exceptând râurile din zonele montane din nordul țării, unde se vor menține fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 07.02.2020 ora 07.00 – 08.02.2020 ora 07.00

 
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele Vedea, Ialomiţa, bazinul mijlociu şi inferior al Jiului, bazinul inferior al Oltului şi râurile din Dobrogea unde vor fi staționare.
Pe cursul mijlociu al Mureșului debitele vor fi în creștere datorită propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață) vor fi în intensificare și extindere pe râurile din centrul, nordul și estul țării, iar pe unele râuri din estul țării se va intensifica curgerea de năboi.
Ca urmare a propagării viiturii formate anterior, nivelurile se vor ma situa peste COTA DE INUNDAŢIE pe râul Tur la staţia hidrometrică Micula (310+10)-sector îndiguit.
 

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi