Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 14.12.2017 ora 07.00 – 15.12.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Siret (exceptând Bârladul) și pe cursul superior al Prutului. Pe celelalte râuri debitele vor fi în scădere ușoară, exceptând Bârladul și cursul mijlociu și inferior al Prutului, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele Iza, Tur și Someș datorită precipitaţiilor mai însemnate cantitativ, prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Se vor menţine peste:
- COTELE DE ATENȚIE râul Tur la staţiile hidrometrice: Călinești Oaș (350+60)-jud. SM și Turulung (360+35)-jud. SM (sector îndiguit)
- COTA DE INUNDAŢIE râul Tur la staţia hidrometrică Micula (310+40)-jud. SM.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 07.03.2017 ora 07.00 – 08.03.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele Someşului Mare, Bistriţei, pe cursul superior al Oltului, doar prin propagare pe cursurile inferioare ale Crişurilor, Târnavelor şi cursul mijlociu al Mureşului.

Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Bârlad, bazinele superioare ale Crişurilor, Mureşului, Târnavelor, Prutului şi bazinul inferior al Mureşului vor fi în general în scădere şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
Mici creșteri de niveluri și debite datorită precipitațiilor prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra și pe unele sectoare de râu din zonele de deal și munte din jumătatea de vest a țării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, izolat pod de gheaţă) vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.      
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.