Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.05.2017 ora 07.00 – 29.05.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului, Siretului, Bârladului, cursurile inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Rm. Sărat, Putnei, Jijiei, Bahluiului, cursul superior și mijlociu al Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinul superior al Timișului, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debitele pe unele râuri mici din sudul țării și din zona de munte datorită precipitațiilor slabe prevăzute.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 07.05.2017 ora 07.00 – 08.05.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Cerna, Argeș, Ialomița, bazinul superior și mijlociu al Jiului, unii afluenți ai Oltului din zona de deal și munte, bazinul superior al Vedei și doar prin propagare pe cursurile inferioare ale râurilor: Someș, Crasna, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Timiș, Bârzava și cursul mijlociu și inferior al Prutului, relativ staționare pe râurile din bazinul hidrografic al Târnavelor, bazinele superioare ale Vișeului, Someșului, Mureșului, Bistriței, pe râurile din Dobrogea și în scădere pe celelalte râuri. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal și de munte, în special din Banat, nordul Olteniei și al Munteniei datorită precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.


Noutăți Noutăți