Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 02.07.2022 ora 07.00 – 03.07.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someșul Mare, Someșul Mic, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Mureșului și bazinele superioare și mijlocii ale Crișurilor și Arieșului unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în centrul și nordul țării, datorită precipitațiilor torențiale, sub formă de aversă, însemnate cantitativ, prognozate.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 33 din 02.07.2022, începând cu ora 12:00.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 07.05.2022 ora 07.00 – 08.05.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice:  Bârlad, Prut și cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Pe râurile din bazinele Vişeu, Iza şi bazinul superior al Someşului debitele vor  în creştere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide, precum şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în nord – vestul, nordul și centrul țării datorită precipitațiilor, sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.