Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.07.2021 ora 07.00 – 29.07.2021 ora 07.00

Debitele vor fi, în general, relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Mureș, Siret (exceptând râurile din bazinul hidrografic Bârlad unde vor fi relativ staționare), cursul superior al Prutului, unde vor fi în scădere și cursul mijlociu și inferior al Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu efect de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zona de deal și de munte, mai ales din nordul și nord-vestul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 07.06.2020 ora 07.00 – 08.06.2020 ora 07.00

Debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, cursurile inferioare ale Mureșului și Prutului, unde vor fi în creștere în creștere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare, Someșul Mic, Siret (exceptând bazinul Bârladului și Bistriței unde vor fi staționare), bazinul superior și mijlociu al Mureșului, cursul inferior al Oltului și cursurile mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței, debitele vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din zona montană, în special pe cele din nordul și nord – vestul țării, ca urmare a precipitațiilor însemnate cantitativ prognozate sub formă de aversă, cu caracter torențial.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.