Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.11.2017 ora 07.00 – 23.11.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursul inferior al Mureşului, unde vor fi în uşoarǎ creştere prin propagare.
Pe râurile din bazinul Someşului, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile mici creşteri de niveluri şi debite datoritǎ precipitaţiilor prognozate şi propagǎrii pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte din jumǎtatea de nord a ţǎrii.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 07.08.2017 ora 07.00 – 08.08.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, bazinele inferioare ale Mureșului, Jiului și Oltului, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței, cursul mijlociu și inferior al Prutului și râurile din Dobrogea, unde vor fi staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efect de inundaţii locale şi creşteri însemnate de niveluri şi debite cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri din zonele de deal și munte din sudul și estul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Sunt în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate nr. 2 până la ora 18.00 și AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate nr. 3 până la ora 16.00.