Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 24.05.2018 ora 07.00 – 25.05.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Târnave, Moravița, Caraș, Nera, Siret, bazinele superioare ale râurilor: Someș, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Cerna și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare. Pe cursurile inferioare ale Someșului, Arieșului și Prutului, debitele vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe unele râuri mici din vestul și sud-vestul țării şi din zonele de munte datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 08.05.2018 ora 07.00 – 09.05.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Siret, bazinele superioare ale Izei, Vișeului, Someșului Mare, Mureșului, Oltului, Prutului și pe râurile din Dobrogea și doar prin propagare în bazinele inferioare ale râurilor: Bega Veche, Timiș, Bârzava, Nera și Cerna.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile: Crișul Negru, Arieș, cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului și Prutului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe unele râuri mici din estul, sud-estul țării și din zonele de deal și de munte datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate, izolat mai însemnate cantitativ.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi