Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 07.07.2020 ora 07.00 – 08.07.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor în curs, celor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișuri, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, Buzău, bazinul superior și mijlociu al Oltului și bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței și în general în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de niveluri și debite cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri  mici din zonele de deal și de munte din nordul, centrul și estul ţării, datorită averselor de scurtă durată și cu caracter torențial prognozate.
Se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE râul Prut, pe sectorul Prisăcani – Şiviţa, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, dupa cum urmează :
- COTELE DE PERICOL: Prut – Fălciu (600+50) – jud.GL şi Prut – Oancea (600+ 10)-jud.GL
 - COTELE DE INUNDAȚIE: Prut – Prisăcani (520)-jud.IS şi Prut – Drânceni (630+60)-jud.VS, jud.IS, 
- COTA DE ATENȚIE:  Prut – Şiviţa (360+60) – jud. GL.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 34 din 07.07.2020.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 08.07.2019 ora 07.00 – 09.07.2019 ora 07.00

Debitele vor fi relativ staţionare, exceptând bazinele superioare ale Târnavelor, Oltului, Argeşului, Ialomiţei, Prutului şi cursurile inferioare ale Vişeului, Izei, Turului, Crişului Negru, Crişului Alb, Begăi şi Timişului, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării.
Pe râurile din bazinele: Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Mureş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, cursurile superioare ale: Vişeului, Izei, Turului, Crişului Negru, Crişului Alb, Begăi, Timişului şi pe cursurile inferioare ale Târnavelor, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite, cu atingerea și depășirea COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din zonele de deal şi de munte din centrul țării, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de aversă, prognozate, izolat mai însemnate cantitativ.
Se va situa peste COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţia hidrometrică Şiviţa  (360+26)-jud.GL.
Se menţine în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 50 din 07.07.2019, până la ora 14:00.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi