Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.09.2017 ora 07.00 – 24.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş şi Ialomiţa, unde vor fi în uşoară scădere.
Pe râurile din bazinele Jijiei, Bârladului şi pe cele din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Se menţine în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 08.08.2017 ora 07.00 – 09.08.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Bega, Timiș, Olt, Argeș, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, Buzău și Bârlad, unde vor fi în creștere datorită propagării. Pe râurile din bazinele: Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Ialomița, bazinul mijlociu și inferior al Jiului, cursul Siretului, cursul superior al Prutului și pe râurile din Dobrogea debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din sudul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți