Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.06.2019 ora 07.00 – 20.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere, datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Prut, Bârlad, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, Buzău, bazinele superioare și mijlocii ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Arieșului, Someșului Mic, Argeșului și Ialomiței și numai prin propagare pe cursul mijlociu și inferior al Timișului și cursurile inferioare ale Bârzavei, Carașului, Nerei și Cernei.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, pe cele din Dobrogea debitele vor fi staționare, iar pe celelalte râuri vor fi în general în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana, Muntenia și Moldova.
Se vor mai situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+5)-jud. VS și Prut – Şiviţa  (435+45)-jud.GL;
- COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Oancea (440+100)-jud.GL.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 42 din 19.06.2019.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 08.09.2018 ora 07.00 – 09.09.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere uşoară, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Rm.Sărat, Putna, Trotuş, Bârlad, cursul inferior al Prutului şi râurile din Dobrogea unde vor fi staţionare şi cursul superior al Prutului unde  vor fi în creştere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale şi creşteri de debite și niveluri pe unele râuri mici din zonele de munte, în special  din zona Carpaților Orientali, datorită precipitațiilor prevăzute, sub formă de aversă.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

Anunturi Anunturi