Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.08.2019 ora 07.00 – 25.08.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând râurile din vestul, nord-vestul  și centrul țării unde vor fi în ușoară scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torențial, prognozate.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 10.02.2019 ora 07.00 – 11.02.2019 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Siretului și Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare.
În următoarele două zile ale intervalului, debitele vor fi în general în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă și precipitațiilor lichide prognozate.
În ultima parte a intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare.
Formațiunile de gheață se vor menține fără modificări importante în prima zi a intervalului, în următoarele două zile vor fi în diminuare și restrângere, iar în ultima parte vor fi în extindere și intensificare.