Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.04.2020 ora 07.00 – 04.04.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu al Prutului unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile creşteri ușoare de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte din nordul Olteniei şi Munteniei, ca urmare a cedării diurne a apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi) existente, izolat, pe râurile din bazinul superior al Bistriței (afluent al Siretului) vor fi în eliminare. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

 


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 10.02.2020 ora 07.00 – 11.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Arieș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna și  bazinele superioare şi mijlocii ale Crișului Negru, Crișului Alb, Begăi și Timișului.
Pe râurile din bazinele hidrografice Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava, pe cele din Dobrogea, debitele vor fi staționare, iar pe celelalte râuri vor fi, în general, în scădere. 
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai importante de debite și niveluri, se pot produce, cu precădere în partea a doua a intervalului de prognoză, pe unele râuri mici din Maramureș, Crișana și Banat, datorită precipitațiilor lichide însemnate cantitativ, cu caracter izolat,  prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente se vor menține fără modificări importante.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi