Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.02.2020 ora 07.00 – 21.02.2020 ora 07.00

 
 
Debitele vor fi în creştere datorită precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Trotuş, Putna, Buzău, cursurile superioare ale Siretului, Bistriţei, Prutului şi cursul inferior al Timişului.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi relativ staţionare.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri şi izolat năboi şi pod de gheață) existente, vor fi în uşoară diminuare și restrângere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 10.02.2020 ora 07.00 – 11.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Arieș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna și  bazinele superioare şi mijlocii ale Crișului Negru, Crișului Alb, Begăi și Timișului.
Pe râurile din bazinele hidrografice Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava, pe cele din Dobrogea, debitele vor fi staționare, iar pe celelalte râuri vor fi, în general, în scădere. 
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai importante de debite și niveluri, se pot produce, cu precădere în partea a doua a intervalului de prognoză, pe unele râuri mici din Maramureș, Crișana și Banat, datorită precipitațiilor lichide însemnate cantitativ, cu caracter izolat,  prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente se vor menține fără modificări importante.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi