Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.06.2020 ora 07.00 – 06.06.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișului Alb, Arieș, cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului, Siretului și Prutului, relativ staționare pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Buzău, pe râurile din Dobrogea, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței, bazinul inferior al Oltului, și în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din zona montană, în special pe cele din nordul, centrul și nord – vestul țării, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă şi cu caracter torențial.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 10.04.2019 ora 07.00 – 11.04.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zapadă și propagării pe râurile din bazinele: Nera, Cerna, Ialomița, Bistrița, bazinele superioare ale Crișurilor, Jiului, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotușului, Moldovei, Sucevei și Prutului, în bazinele superioare și mijlocii ale Oltului și Argeșului și doar prin propagare pe cursul Mureșului și pe cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Timișului și Bârzavei.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite și pe unele râuri mici din vestul, nordul și sudul țării datorită precipitațiilor lichide prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
Situaţia hidrologică a râurilor în 10.04.2019 ora 07.00 şi prognoza hidrologică pentru 11.04.2019 ora 07.00 la principalele staţii hidrometrice
Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi