Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.07.2022 ora 07.00 – 05.07.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă și propagării, pe râurile din bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor: Mureş, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, bazinele superioare ale Ialomiței, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului şi doar prin propagare pe cursurile superioare ale Siretului şi Prutului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Barcău, Crişuri, Timiş, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş şi în bazinul mijlociu şi inferior al Mureşului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în centrul și sudul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 35 din 04.07.2022, începând cu ora 12:00.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 10.05.2022 ora 07.00 – 11.05.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Someșul Mare, Someșul Mic, Târnave, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Arieșului, Mureșului, Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului, Nerei și Cernei, unde se vor produce ușoare creșteri de debite datorită precipitațiilor, sub formă de aversă, prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane aferente și propagării, iar pe cursul superior al Prutului și cursurile mijlocii și inferioare ale Sucevei și Trotușului, vor fi în creștere numai datorită propagării.
Pe Iza, Tur, cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Mureșului, Arieșului, Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului, Nerei și Cernei, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, în special din jumătatea de sud a țării datorită precipitațiilor, sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate.