Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 15.01.2021 ora 07.00 – 16.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul Bârlad și afluenții Prutului unde vor fi staționare, iar pe cursurile inferioare ale râurilor Vedea și Ialomița vor fi în creștere datorită propagării.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente vor fi în extindere și intensificare, fiind posibilă apariția unor noi formațiuni incipiente pe râurile din zonele de munte, mai ales din nordul și centrul țării.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 11.01.2021 ora 07.00 – 12.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței şi cele din Dobrogea unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide în curs, celor prognozate și propagării, iar pe cele din bazinele Bârladului și  Prutului vor fi staționare.
Se pot produce surgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, pe unele râuri mici din jumătatea de sud a Dobrogei, datorită precipitațiilor lichide, însemnate cantitativ, prognozate.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi) existente, vor fi în ușoară extindere și intensificare și își vor face apariția și pe alte râuri din zonele montane din nordul și centrul țării.
Se va situa peste COTA DE ATENȚIE râul Tur la s.h. Micula (270+20)-jud.SM.

Noutăți Noutăți