Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.03.2019 ora 07.00 – 27.03.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele superioare ale Mureșului, Târnavelor, bazinele superioare și mijlocii ale Bistriței, Putnei și Buzăului, cursul mijlociu și inferior al Someșului, cursurile inferioare ale Izei, Turului, Lăpușului, unde vor fi în creştere datorită efectului combinat al cedării apei din stratul de zăpadă, precipitaţiilor slabe cantitativ prognozate și propagării și râurile din bazinul hidrografic al Vișeului, bazinele superioare ale Izei, Turului, Someșului, cursul mijlociu și inferior al Mureșului, cursurile inferioare ale Jiului și Ialomiței, unde vor fi în scădere. 
Sunt posibile mici creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici zonele de munte din centrul și estul țării datorită precipitațiilor lichide prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 11.02.2019 ora 07.00 – 12.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Siretului şi Prutului, unde vor fi în creştere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Trotuș, cele din Dobrogea, bazinele superioare ale râurilor: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someș, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Nera, Cerna, Jiu, Olt și afluenților de dreapta ai Siretului, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile mici creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și precipitațiilor slabe prevăzute.
Se va mai situa peste COTA DE ATENŢIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (270+30)-jud. SM (sector îndiguit) datorită deversărilor controlate din acumularea Călineşti.
Formațiunile de gheață existente vor fi în usoară diminuare şi restrângere.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi