Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.06.2019 ora 07.00 – 17.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare și cursul inferior al Prutului unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana şi Banat, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de averse torențiale, mai însemnate cantitativ prognozate. 
Se vor  situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+15)-jud. VS, Prut – Şiviţa  (435+35)-jud.GL
- COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţiia hidrometrică Oancea (440+109)-jud. GL.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 11.02.2019 ora 07.00 – 12.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Siretului şi Prutului, unde vor fi în creştere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Trotuș, cele din Dobrogea, bazinele superioare ale râurilor: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someș, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Nera, Cerna, Jiu, Olt și afluenților de dreapta ai Siretului, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile mici creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și precipitațiilor slabe prevăzute.
Se va mai situa peste COTA DE ATENŢIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (270+30)-jud. SM (sector îndiguit) datorită deversărilor controlate din acumularea Călineşti.
Formațiunile de gheață existente vor fi în usoară diminuare şi restrângere.

Anunturi Anunturi