Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.09.2017 ora 07.00 – 23.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Someș (exceptând Someșul Mic), Crasna, Barcău, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Suceava, Moldova, Bistrița, bazinele mijlocii și inferioare ale Crișurilor, bazinele superioare ale Mureșului și Prutului și doar datorită propagării pe cursurile inferioare ale Mureșului, Trotușului, Putnei, Rm. Sărat și Buzăului. Pe celelalte râuri, debitele vor fi  în scădere, exceptând bazinele râurilor Vedea și Bârlad, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Prutului și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

 


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 11.05.2017 ora 07.00 – 12.05.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Mureșului, Vedei, Argeșului, Sabarului, Dâmboviței și Ialomiței, unde vor fi în creștere prin propagare.
Datorită propagării viiturilor formate anterior, sunt posibile creșteri mai însemnate de niveluri, cu situarea acestora în jurul COTELOR DE ATENȚIE, pe cursurile inferioare ale Argeșului, Sabarului și Dâmboviței.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri din vestul țării datorită precipitațiilor slabe prevăzute.


Noutăți Noutăți