Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 18.12.2018 ora 07.00 – 19.12.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare pe râurile din Maramureş, Crişana, Banat, Transilvania, Moldova şi Dobrogea şi în scădere pe cele din Oltenia şi Muntenia, exceptând cursurile  inferioare ale râurilor: Jiu, Vedea, Argeş şi Ialomița, unde vor fi în  creștere datorită propagării.
Formațiunile de gheață existente se vor menţine fără modificări importante, cu tendinţă de extindere pe unele râuri mici din zona de munte.
 Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 11.06.2018 ora 07.00 – 12.06.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere datoritǎ precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice:Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Bistrița, Moldova, Suceava, bazinele superioare ale Crișului Negru, Argeșului, Ialomiței, bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Alb, Mureșului, Oltului, cursurile inferioare ale râurilor Bega Veche, Bega și Timiș, relativ staţionare pe râurile din bazinele hidrografice Buzău, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, cele din Dobrogea, cursul mijlociu al Prutului și afluenții acestuia și în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe unele râuri din Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei, nordul și centrul Moldovei, precum și zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai însemnate cantitativ.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi