Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 15.01.2021 ora 07.00 – 16.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul Bârlad și afluenții Prutului unde vor fi staționare, iar pe cursurile inferioare ale râurilor Vedea și Ialomița vor fi în creștere datorită propagării.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente vor fi în extindere și intensificare, fiind posibilă apariția unor noi formațiuni incipiente pe râurile din zonele de munte, mai ales din nordul și centrul țării.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 11.12.2020 ora 07.00 – 12.12.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, exceptând râurile din Crişana, Banat şi cursurile inferioare ale Someşului şi Mureşului unde vor fi în general staționare.
Ca urmare a precipitaţiilor în curs, celor prognozate, mai însemnate cantitativ, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheață) existente vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
 În interval se vor menţine peste COTELE DE ATENȚIE râul Teleajen la stația hidrometrică Moara Domnească (350+45) – jud. PH şi râul Sălătrucel la stația hidrometrică Berislăveşti (10+10) – jud. VL.
Se menţine  în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 63 din 10.12.2020.


Noutăți Noutăți