Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.01.2021 ora 07.00 – 28.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Jiului, Oltețului, Vedei, Ialomiței, Buzăului și Bârladului unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinul inferior al Oltului și bazinele mijlocii și inferioare ale Vedei, Argeșului și Ialomiței, debitele vor fi în general staționare.
Se vor situa peste:
- COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+15)-jud. SM (sector îndiguit)
- COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stațiile hidrometrice Domanești (400+35)-jud. SM și Berveni (490+5)-jud. SM (sector îndiguit).
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din Moldova și estul Transilvaniei vor fi în extindere și intensificare, iar cele existente pe râurile din Maramureș și nordul Transilvaniei se vor menține fără modificări importante.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 12.01.2021 ora 07.00 – 13.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele mijlocii şi inferioare ale Jiului, Argeșului și Ialomiței, bazinul inferior al Oltului şi pe cele din Dobrogea unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide în curs, celor prognozate și propagării, iar pe cele din bazinele Bârladului, Prutului, bazinele superioare ale Jiului, Argeşului, Ialomiței şi bazinul superior şi mijlociu al Oltului vor fi staționare.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi) existente, vor fi în ușoară extindere și intensificare.
Se va situa peste COTA DE ATENȚIE râul Tur la s.h. Micula (270+5)-jud.SM, ca urmare a propagării viiturii formata anterior şi deversărilor controlate din acumularea Călineşti Oaş.


Noutăți Noutăți