Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.07.2017 ora 07.00 – 28.07.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagǎrii pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Argeș, Vedea, Ialomița, Siret, Prut, bazinul superior al Jiului și pe râurile din Dobrogea. Pe celelalte râuri debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul superior al Mureșului, unde vor fi staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri și debite pe unele râurile mici din zona de munte din estul și sudul țării, pe unele râuri din Dobrogea și din bazinele inferioare ale Siretului și Prutului datorită precipitațiilor sub formă de aversă și cu caracter torențial, prognozate.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 12.05.2017 ora 07.00 – 13.05.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, bazinul inferior al Someșului și pe unele râuri mici din zona de munte din vestul ţării şi  numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Mureșului, Vedei, Argeșului și Ialomiței. Pe celelalte râuri debitele vor fi  relativ staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice ale Jiului, Oltului mijlociu şi inferior  şi cele din bazinele superioare şi mijlocii ale Vedei, Argeşului şi Ialomiţei unde vor fi în scădere.
Se vor menţine peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Sabar – Vidra (360+45)-jud.IF și Ciorogârla – Bragadiru (250+10)-jud.IF.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri semnificative de niveluri şi debite datorită precipitațiilor prevăzute, sub formă de aversă, pe unele râuri mici din nord-vestul țării, precum şi din zonele de deal şi munte din jumătatea de vest a ţării.


Noutăți Noutăți