Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.09.2017 ora 07.00 – 23.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Someș (exceptând Someșul Mic), Crasna, Barcău, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Suceava, Moldova, Bistrița, bazinele mijlocii și inferioare ale Crișurilor, bazinele superioare ale Mureșului și Prutului și doar datorită propagării pe cursurile inferioare ale Mureșului, Trotușului, Putnei, Rm. Sărat și Buzăului. Pe celelalte râuri, debitele vor fi  în scădere, exceptând bazinele râurilor Vedea și Bârlad, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Prutului și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

 


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 12.05.2017 ora 07.00 – 13.05.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, bazinul inferior al Someșului și pe unele râuri mici din zona de munte din vestul ţării şi  numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Mureșului, Vedei, Argeșului și Ialomiței. Pe celelalte râuri debitele vor fi  relativ staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice ale Jiului, Oltului mijlociu şi inferior  şi cele din bazinele superioare şi mijlocii ale Vedei, Argeşului şi Ialomiţei unde vor fi în scădere.
Se vor menţine peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Sabar – Vidra (360+45)-jud.IF și Ciorogârla – Bragadiru (250+10)-jud.IF.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri semnificative de niveluri şi debite datorită precipitațiilor prevăzute, sub formă de aversă, pe unele râuri mici din nord-vestul țării, precum şi din zonele de deal şi munte din jumătatea de vest a ţării.


Noutăți Noutăți