Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 24.01.2021 ora 07.00 – 25.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozatete, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Olteț bazinul mijlociu şi inferior al Oltului, bazinele superioare ale Argeşului şi Ialomiței  și în general staționare pe celelalte râuri.
Se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE stațiile hidrometrice de pe râul Tur, aval acumularea Călineşti Oaş.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
Rămâne în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr.6 din 22.01.2021.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 12.05.2020 ora 07.00 – 13.05.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, bazinele superioare și mijlocii ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor și Arieșului, bazinul mijlociu și inferior al Oltului și râurile din Dobrogea unde vor fi staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri semnificative de niveluri și debite, cu posibile efecte de inudații locale, izolate, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special din Maramureș, Crișana și Transilvania, datorită averselor cu caracter torențial, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți