Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.09.2017 ora 07.00 – 24.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş şi Ialomiţa, unde vor fi în uşoară scădere.
Pe râurile din bazinele Jijiei, Bârladului şi pe cele din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Se menţine în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 12.08.2017 ora 07.00 – 13.08.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinul superior al Someșului Mic, bazinul superior al Jiului și afluenții din bazinele mijlocii și inferioare ale: Mureșului, Jiului și Oltului. 
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele: Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Bistrița, Moldova, Suceava, cursul mijlociu și inferior al Oltului și cursul superior al Prutului, unde vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din jumătatea de vest a țării, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.
Intră în vigoare Avertizarea hidrologică nr. 32 din 11.08.2017.


Noutăți Noutăți